Wine Jockey

over druiven, decibels en delicatessen

Waar eet jij dit weekend?

with one comment

Het woord brasserie roept bij mij zelden culinair plezier op. Het is soms een schande hoe ze een simpel gerecht mismeesteren. Een garnaalkroket waarvan de vulling 1.te zout 2. te bloemig en 3. geen garnaal bevat, laat staan gezien heeft. Koksdiploma gratis gekregen bij een bak Jupiler ? Niet zo in Valduc in Waals-Brabant. Een eerlijke brasseriekeuken waar een steak saignant echt saignant is of een sole meunière niet plat gebakken. Als aperitief neem je geen champagne, maar ze serveren een goeie pils uit Henegouwen (smaakt veel beter dan ‘gechaptaliseerde’ Maes-Pils of Stella). Voor de grote eters zijn er klassieke en heerlijke nagerechten. Het interieur van een vintage café is inbegrepen in de prijs. Die overigens zeer goed meevalt.

Ben jij er al geweest? Of van plan te gaan? Ik ben benieuwd naar je mening.

valduc

Written by winejockey

April 29, 2009 at 11:34 am

Posted in restaurant

Tagged with , , , ,

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Beste winejockey,
    vanaf nu heb je er een geregelde bezoeker bij.

    Piet

    Piet Hermans

    May 1, 2009 at 12:52 pm


Leave a comment