Wine Jockey

over druiven, decibels en delicatessen

Waar eet jij dit weekend (3)

leave a comment »

Sushi en sashimi. Veel mensen zijn er verzot op en geef ze eens ongelijk. Niets zo lekker als kraakverse vis die door vakkundige handen bewerkt wordt tot hapklare delicatessen. De hype heeft ook nogal wat Chinese restaurants aangezet om naast hun klassieke eend ook een Japanse keuken aan te bieden. Met wisselend succes. We gaan dus altijd voor de ‘real stuff’.

D. heeft ook een voorliefde voor de Japanse keuken. Hij leerde me onlangs Yamayu Santatsu kennen.Op de Ossenmarkt in Antwerpen kan je in alle rust genieten van een bord sashimi met een heerlijke groene thee (Ocha). De sfeer is typisch Japans en er hangt zelfs een bord met alleen Japanse tekens, wat doet vermoeden dat hier ook landgenoten van de eigenaars komen. Al heb ze niet gezien die middag. Eén van de betere sushirestaurants uit mijn carrière.

Anders was het gesteld twee weken eerder in Leuven. De stad kent eigenlijk geen echt puur Japans restaurant, maar C. wees me toch op het bestaan van eentje. Op zaterdagavond trokken we naar Inari (Parijsstraat) en bestelden een ‘boot’ Japanse lekkernijen. De kwaliteit was niet altijd even onberispelijk en ook de bediening was niet top. We kregen maar liefst 3 verschillende, nogal schichtige obers aan onze tafels, en alleen in de keuken bleken Japans ogende kerels te staan. Ik voelde ook niks van de filosofie en de sfeer van de echte Japanse keuken.

Louis Tobback doet er alles aan om zijn stad wereldallures te geven, maar de echte Japanse keuken staat er duidelijk nog niet op punt.

Written by winejockey

May 15, 2009 at 8:30 am

Posted in restaurant

Tagged with , ,

Leave a comment