Wine Jockey

over druiven, decibels en delicatessen

Kroket in Oostende

with 3 comments

Ik ben niet zo’n kustadept, maar professionele redenen brachten me vandaag in Oostende. En mijn compagnon de route -oud-inwoner van de stad aan de zee- kende een kleine taverne waar ze de beste garnaalkroketten serveren. Zo’n aanbod laat je niet links liggen, dus trokken we naar de Ensor in één of andere galerij vlakbij het casino-kursaal.

De tent bleek gerenoveerd. De oude stoelen en tafels met ‘toile cirée’ waren vervangen door een klassiek brasserieinterieur met de -je kent ze wel-bruine houten stoelen met ronde leuning. Hang daar maar eens een jas over.

Op het bord verschenen 3 iets te donker gefrituurde garnaalkroketten met het soort ballast dat je alleen in brasseries vindt. Ik som even op: 3 druiven, een schijf sinaasappel, een halve passievrucht, zure tartaar en een kommetje met sla, wortelen, een halve radijs. Dat hebben we ostentatief laten liggen en ons geconcentreerd op het belangrijkste. De korst was een beetje dik, maar de vulling was mooi lopend met voldoende garnalen en een duidelijke combinatie van garnalen- en visfond. Puik werk, één van de betere die ik al gegeten heb.

Jammer alleen van de nieuwe eigenaars die het nodig vonden om het authentieke karakter van de tent naar de knoppen te helpen. Toch blij dat ik er geweest ben. Binnenkort gooi ik eens een fijn recept van garnaalkroketten op de blog. Zo hoef je niet altijd naar Oostende. Of laat even weten waar er nog topgarnaalkroketten te koop zijn.

Written by winejockey

June 27, 2009 at 7:17 pm

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Heb je ooit Arno zien uitleggen hoe je een “croquette crevette” maakt? Garnalen, kroketten en… ‘een beetje van jezelf’.
    http://degrootstebelg.canvas.be/dgb_master/nieuws/hetgrootstefilmpje/index.shtml#

    Pieter

    June 28, 2009 at 11:46 am

  2. dag winejockey,

    heb je een tip voor wat we best drinken bij garnaalkroket?

    bert

    June 29, 2009 at 10:39 am

    • 1. Rodenbach is natuurlijk een klassieker, en een zeer lekkere.
      2. De instapriesling van Geil is een goeie tweede (te verkrijgen bij Vinikus)
      3. Macon lijkt me ook niet slecht.

      wine jockey

      June 29, 2009 at 7:26 pm


Leave a comment